Vragen aan Buddy – Monique

Monique houdt van mensen. Met hun verrassende talenten, soms bijzondere bezigheden en geheel eigen invalshoeken. Ze is psychologie gaan studeren om menselijk gedrag beter te begrijpen. En omdat ze een studie wilde doen waarmee ze een maatschappelijke bijdrage kon leveren. 

En, lever je een maatschappelijke bijdrage?
Volgens mij wel. Ik hou me bezig met de vraag hoe je een organisatie of team zo inricht dat mensen zonder al te veel ruis kunnen doen waarvoor ze er zijn. En aan zet kunnen blijven. Ik probeer mensen en organisaties vitaler te maken door leidinggevenden en medewerkers te versterken in hun persoonlijke ontwikkeling, een gezonde werk-privébalans en de duurzame inzet van hun talent en ambitie. Het mooie van werken bij Buddy is dat je in relatief korte trajecten toch heel veel kan bereiken.  

Hoe doe je dat dan?

Door de juiste vragen te stellen en aandacht te hebben voor behoeftes, ambities en overtuigingen. Je hoeft niet meteen te grote stappen willen maken. Soms kan iets klein houden en tijd geven een goede manier zijn om met dingen om te gaan. 

Ik pak het graag praktisch aan. Probeer mensen te versterken door ze heldere inzichten en concrete handvatten aan te reiken. Ik ben laagdrempelig, betrokken en doelgericht en werk met wetenschappelijk gefundeerde modellen. Ik kan snel goed contact maken, helpen ordenen en de gezamenlijk de kern van de vraag te pakken krijgen. Na elk gesprek maak ik een kort verslag. Daarin zijn de leerdoelen opgenomen die we gezamenlijk met regelmaat toetsen. In de vluchtige en drukke wereld waarin we leven, helpt mijn coachees dat ze hun ervaringen terug kunnen lezen. En als coach helpt het mij om dieper inzicht te krijgen in wat in essentie (nog) aandacht nodig heeft.  

“Een goede coach stelt zich ontvankelijk op en heeft niet al te veel meningen.”

Waar herken je een goede coach aan? 

Een goede coach stelt zich ontvankelijk op en heeft niet al te veel meningen. Je moet iemand onbevoordeeld kunnen benaderen, gericht kunnen luisteren en met iemand meedenken zonder de vraag over te nemen. Tot slot moet een coach zichzelf blijven ontwikkelen. Zelf doe ik dat door af en toe een verdiepende opleiding te doen, scherp te zijn op reflectie en bijeenkomsten bij te wonen met mijn intervisiegroep. 

O ja, een goede coach durft ook door te verwijzen.  

Wat zijn de voorwaarden voor een gelukkig werkleven?

Om één voorwaarde uit te lichten: het helpt om voldoende voedende sociale relaties te hebben. Recent onderzoek bevestigt dat dit aspect een belangrijke voorspeller is voor een goede mentale gezondheid en een succesvolle loopbaan. Zowel binnen als buiten je werk helpt het om een goed en laagdrempelig netwerk te hebben. Met mensen die jou elk op hun eigen manier kennen, die met je mee kunnen denken en die met je kunnen sparren. En als je eigen netwerk nog wat aanvulling nodig hebt, schakel je Buddy in

Ben je benieuwd wat coaching voor jou kan betekenen? Bij Buddy kun je laagdrempelig aan de slag met een coach die écht bij je past. Neem vandaag nog contact met ons op.

Lees ook